2022

28 лютого 2022 р. офіційно завершено проведення 1 етапу Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2022». Цей конкурс щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету за підтримки Міністерства освіти і науки України під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association,  у співробітництві з науковим журналом Central European Researchers Journal.

У 2022 році конкурс проводився за наступними напрямками:

До складу журі Конкурсу надійшли 117 спеціалістів-науковців, з них 73 з 19 зарубіжних країн: США, Німеччина, Швейцарія, Ангола, Бенін, Італія, Китай, Туреччина, Пакистан, Литва, Латвія, Румунія, Польща, Казахстан, Азербайджан, Словаччина, Грузія, Болгарія, Молдова.

На перший етап конкурсу було подано 225 робіт, у тому числі 45 робіт з зарубіжних університетів, з яких 16 були розроблені у сумісництві з українськими ЗВО, 27 робіт з ОНТУ та 10 з коледжів ОНТУ, і 143 роботи з інших українських закладів. Роботи надійшли з 27 закордонних університетів таких країн як США, Німеччина, Індія, Литва, Латвія, Румунія, Сербія, Польща, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Болгарія і Молдова.

На першому етапі конкурсу відбулося рецензування робіт членами журі. На підставі рецензій та відкритого обговорення наукових робіт, журі кожного з напрямків більшістю голосів прийняло рішення щодо визначення фіналістів (25% прорецензованих робіт згідно з рейтингом), що було зазначено у протоколах засідань, які відбулися онлайн з 21 по 28 лютого 2022 р.

Відповідно до указу Президента України від 24.02.2022 р. № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та №133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 14.03.2022 р., призупинено проведення міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2022» (далі – Конкурс).

Через невизначеність терміну завершення військових дій на території України, та неможливість проведення другого етапу з об’єктивних причин, Оргкомітет прийняв рішення:

  • Підвести підсумки Конкурсу за результатами першого етапу.
  • Визначити переможців серед фіналістів відповідно до рейтингу першого етапу Конкурсу за ступенями: 20% – сертифікати I ступеню, 30% – сертифікати II ступеню, 50% – сертифікати III ступеню.
  • Опублікувати, за згодою авторів, роботи переможців в збірнику робіт переможців Конкурсу.

2022_1_1 2022_1_2

Перший етап конкурсу. Засідання журі напряму “Харчова наука і технології”

 

2022_3_1 2022_3_2

Перший етап конкурсу. Засідання журі напряму “Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка”

 

2022_2_1 2022_5_1

Перший етап конкурсу. Засідання журі напряму “Економіка і управління” (зліва) та “Екологія та охорона навколишнього середовища” (справа)