Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science» щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.
До складу журі конкурсу 2025 року увійшли 142 спеціалістів-науковців, з них 85 з 23 зарубіжних країн: Великобританія, Іспанія, Німеччина, Швейцарія, Данія, США, Туреччина, Оман, Бенін, Китай, Латвія, Литва, Чехія, Естонія, Греція, Грузія, Казахстан, Азербайджан, Узбекистан, Польща, Болгарія, Молдова, Румунія.
Реєстрація учасників та подання робіт на перший етап конкурсу тривали до 03.02.2025. На перший етап конкурсу було прийнято 353 роботи з українських та закордонних закладів, у тому числі з університетів таких країн як: Індія, Іспанія, Німеччина, Австрія, Швеція, Чехія, Алжир, Польща, Болгарія, Молдова, Казахстан.
На першому етапі конкурсу відбулося рецензування наукових робіт членами журі та обговорення їх онлайн на засіданнях. За кожним напрямком були визначені фіналісти (25% прорецензованих робіт згідно з рейтингом), які запрошені до участі у другому етапі конкурсу.
Результати першого етапу конкурсу за напрямками:
- Харчова наука і технології
- Економіка і управління
- Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка
- Енергетика та енергоефективність
- Екологія та охорона навколишнього середовища
- Туризм та готельно-ресторанна справа
Другий етап конкурсу розпочався з 28 березня 2025 р. Фіналісти були запрошені представити свою роботу на онлайн-конференції за кожним напрямком. За результатами презентацій та доповідей учасників, журі прийняло рішення щодо визначення переможців і розподілу місць.
Результати другого етапу конкурсу за напрямками:
- Харчова наука і технології
- Економіка і управління
- Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка
- Енергетика та енергоефективність
- Екологія та охорона навколишнього середовища
- Туризм та готельно-ресторанна справа
Всі учасники та наукові керівники будуть нагороджені сертифікатами, а роботи переможців (за бажанням) опубліковані в збірнику робіт конкурсу.
Другий етап конкурсу, напрям “Екологія та охорона навколишнього середовища”