Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science» щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.
До складу журі конкурсу 2023 року увійшли 145 спеціалістів-науковців, з них 78 з 22 зарубіжних країн: Ангола, Бенін, США, Німеччина, Швейцарія, Італія, Великобританія, Греція, Китай, Туреччина, Литва, Латвія, Словаччина, Естонія, Чехія, Казахстан, Польща, Грузія, Румунія, Азербайджан, Болгарія, Молдова.
Реєстрація учасників та подання робіт на перший етап конкурсу тривали з 01.09.2022 по 01.02.2023. На перший етап конкурсу було подано 378 робіт з українських та закордонних закладів, у тому числі з університетів таких країн як: Німеччина, Оман, Алжир, Литва, Індія, Сербія, Хорватія, Пакистан, Польща, Грузія, Казахстан, Болгарія, Молдова.
На першому етапі конкурсу відбулося рецензування наукових робіт членами журі та обговорення їх онлайн на засіданнях. За кожним напрямком були визначені фіналісти (25% прорецензованих робіт згідно з рейтингом), які запрошені до участі у другому етапі конкурсу.
Результати першого етапу конкурсу за напрямками:
- Харчова наука і технології
- Економіка і управління
- Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка
- Енергетика та енергоефективність
- Екологія та охорона навколишнього середовища
- Туризм та готельно-ресторанна справа
Другий етап конкурсу розпочався 23 березня 2023 р. Фіналісти запрошені представити свою роботу на онлайн-конференції за кожним напрямком. За результатами презентації і доповіді учасника, журі приймає рішення щодо визначення переможців і розподілу місць.
Результати другого етапу конкурсу:
- Харчова наука і технології
- Економіка і управління
- Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка
- Енергетика та енергоефективність
- Екологія та охорона навколишнього середовища
- Туризм та готельно-ресторанна справа
Всі учасники та наукові керівники нагороджені сертифікатами, а роботи переможців (за бажанням) опубліковані в збірнику робіт конкурсу. Наказ про затвердження переліку переможців конкурсу №126-03 від 03.04.2023 р.
Перший етап конкурсу. Засідання журі напряму “Харчова наука і технології”
Перший етап конкурсу. Засідання журі напряму “Економіка і управління”
Перший етап конкурсу. Засідання журі напряму “Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка”
Перший етап конкурсу. Засідання журі напряму “Енергетика та енергоефективність”
Перший етап конкурсу. Засідання журі напряму “Екологія та охорона навколишнього середовища”
Перший етап конкурсу. Засідання журі напряму “Туризм та готельно-ресторанна справа”
Другий етап конкурсу, напрям “Харчова наука і технології”
Другий етап конкурсу, напрям “Економіка і управління”
Другий етап конкурсу, напрям “Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка”
Другий етап конкурсу, напрям “Енергетика та енергоефективність”
Другий етап конкурсу, напрям “Екологія та охорона навколишнього середовища”
Другий етап конкурсу, напрям “Туризм та готельно-ресторанна справа”