Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science» щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.
До складу журі конкурсу 2024 року увійшли 144 спеціалістів-науковців, з них 92 з 23 зарубіжних країн: Ангола, Бенін, США, Німеччина, Швейцарія, Італія, Великобританія, Греція, Китай, Туреччина, Оман, Литва, Латвія, Словаччина, Естонія, Хорватія, Казахстан, Польща, Грузія, Румунія, Азербайджан, Болгарія, Молдова.
Реєстрація учасників та подання робіт на перший етап конкурсу тривали до 01.02.2024. На перший етап конкурсу було прийнято 358 робіт з українських та закордонних закладів, у тому числі з університетів таких країн як: Оман, Литва, Німеччина, Сербія, Польща, Румунія, Грузія, Казахстан, Болгарія, Молдова, Узбекистан.
На першому етапі конкурсу відбулося рецензування наукових робіт членами журі та обговорення їх онлайн на засіданнях. За кожним напрямком були визначені фіналісти (25% прорецензованих робіт згідно з рейтингом), які запрошені до участі у другому етапі конкурсу.
Результати першого етапу конкурсу за напрямками:
- Харчова наука і технології
- Економіка і управління
- Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка
- Енергетика та енергоефективність
- Екологія та охорона навколишнього середовища
- Туризм та готельно-ресторанна справа
Другий етап конкурсу тривав з 21 по 29 березня 2024 р. Фіналісти були запрошені представити свою роботу на онлайн-конференції за кожним напрямком. За результатами презентації і доповіді учасника, журі прийняло рішення щодо визначення переможців і розподілу місць.
Результати другого етапу конкурсу:
- Харчова наука і технології
- Економіка і управління
- Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка
- Енергетика та енергоефективність
- Екологія та охорона навколишнього середовища
- Туризм та готельно-ресторанна справа
Всі учасники та наукові керівники нагороджені сертифікатами, а роботи переможців (за бажанням) опубліковані в збірнику робіт конкурсу.
Другий етап конкурсу, напрям “Харчова наука і технології”
Другий етап конкурсу, напрям “Економіка і управління”
Другий етап конкурсу, напрям “Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка”
Другий етап конкурсу, напрям “Енергетика та енергоефективність”
Другий етап конкурсу, напрям “Екологія та охорона навколишнього середовища”
Другий етап конкурсу, напрям “Туризм та готельно-ресторанна справа”
Засідання журі напрямів: затвердження результатів І етапу конкурсу